Най-малко 18 полицаи бяха убити в две провинции на Афганистан

...
Най-малко 18 полицаи бяха убити в две провинции на Афганистан
Коментари Харесай

Десетки полицаи бяха убити при атаки на талибаните в Афганистан

Най-малко 18 служители на реда бяха убити в две провинции на Афганистан южно от столицата Кабул, оповестява ДПА, базирайки се на локалните управляващи. Най-малко 14 от тях, в това число двама локални служители на реда, бяха убити в долината Киагх в провинция Газни откакто талибаните нападнаха няколко контролни пункта. Атаката провокира пожар, чието потушаване продължи над два часа, сподели Насир Ахмад Факири, член на провинциалния съвет, съобщи BulNews.

Насир и различен член на съвета потвърдиха, че също е имало и ранени служители на реда, само че не назова техния брой. От прилежащата провинция Логар пристигнаха спорни сведения за гибелта на минимум четирима служители на реда в региона на Азра. Членът на провинциалния съвет Хасибула Станакзай сподели през ДПА, че въздушен удар по простъпка е поразил служители на реда, до момента в който са отбивали атака на талибаните против районния център. Станакзай сподели, че близо 300 талибани са осъществили координирана офанзива против районния център от разнообразни направления.

Подкрепления от силите за сигурност и въздушни удари са съумели да отхвърлен талибаните, сподели той, макар че боевете са траяли в покрайнините на града. Шамшад Ларави, представител на шефа на провинция Логар обаче отхвърли да е имало нахлуване на талибаните. Той съобщи, че е имало широкообхватна атака на афганистанските сили за сигурност, която е срещнала отпор от талибаните. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР