Най-малко 18 души загинаха, а други 50 бяха ранени след

...
Най-малко 18 души загинаха, а други 50 бяха ранени след
Коментари Харесай

Взрив в Крим: Жертвите вече са 18, ранените - 50

Най-малко 18 души починаха, а други 50 бяха ранени след гърмеж в лицей в град Керч, на Кримския полуостров. Властите квалифицираха действието първо като терористичен акт, само че по-късно като всеобщо ликвидиране. Районът е отцепен, на място има десетки коли за спешна помощ и полицейски коли.

 © Българска телеграфна агенция
Взривът е станал в столовата на образователното заведение. Първоначално се смяташе, че става дума за гърмеж на газова бутилка.

Местни медии обаче разпространиха информация, че взривното устройство е било цялостно с дребни железни предмети. По непотвърдена информация в региона на колежа е чута и пукотевица.

За Крим лети аероплан на съветското министерство на изключителните обстановки с здравно съоръжение и лекари на борда. От основание за сигурност управляващите са помолили родителите да приберат децата си от образователните заведения и детските градини в града.

По информация на губернатора на Крим - причинителят е 18-годишен юноша, учил в четвърти курс в колежа, той се е самоубил.

Президентът на Русия - Владимир Путин, към този момент е осведомен за случилото се. В Керч ще бъде разгласен тридневен печал.
 © Българска телеграфна агенция  10 убити и над 50 ранени при детонация в Крим 10 убити и над 50 ранени при детонация в Крим
Експлозия е избухнала в политехническия лицей в град Керч, който се намира в източната част на Кримския полуостров, съобщи пред РИА Новости визиите...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР