Най-малко 170 000 домове в югоизточна Франция са останали без

...
Най-малко 170 000 домове в югоизточна Франция са останали без
Коментари Харесай

Снеговалежи и наводнения създадоха тежки проблеми в началото на зимата във Франция и Италия

Най-малко 170 000 домове в югоизточна Франция са останали без ток поради развалени от снеговалежите електропроводи, заяви през днешния ден операторът на френските енергийни мрежи "Енедис ", представен от ТАСС.

Данните са от 9 ч локално време тази заран. Най-засегнати от неналичието на електричество са департаментите Дром, Изер, Ардеш, Рона и Лоара. Над 2200 чиновници на компанията работят в сложни условия за възобновяване на електроподаването, се споделя в известието.

Силните снеговалежи в югоизточните региони на Франция започнаха на 14 ноември и доведоха до съществени компликации в превоза, както и до скъсвания на далекопроводи. На 15 ноември без ток бяха 300 семейства, което значи, че сега ситуацията въпреки всичко се е подобрило.

Снеговалежите доведоха до тежки проблеми с електроснабдяването и превоза и в северна Италия. Според организация АНСА, представена от ТАСС, 13 души са без ток в североизточната алпийска провинция Трентино Алто Адидже. През миналата нощ поради неприятното време без ток останаха 60 000 консуматори. В региона на алпийския град Болцано са затворени съвсем 70 пътя, прекратени са районни железопътни линии заради рухване на лавини.

По на юг, над централната провинция Тоскана и в южните области Пулия и Калабрия се изсипаха проливни дъждове и породи заплаха от свличания на земни маси.

Особено тежко остава ситуацията във Венеция поради продължаващата "висока вода " вследствие на рекордното от половин век покачване на равнището на Адриатическо море. След рекордния пик от 187 см във вторник, равнището на водата през вчерашния ден по обед доближи 154 сантиметра, само че шест часа по-късно спадна с към 60 сантиметра. Прогнозите за околните часове и дни обаче към момента са неразбираеми.

В града затворени остават учебните заведения, доста е лимитирано придвижването на водните "трамваи " - единствения превоз в централна Венеция. Под вода остава историческият площад "Сан Марко ". Закрити са доста заведения за хранене, питейни заведения и магазини.

По-рано държавното управление разгласи изключително състояние и отпусна 20 милиарда евро за очистване на следствията от наводнението. Щетите обаче още порастват и по доста калкулации към този момент надвишават 1 милиарда евро. Властите на града и разнообразни институции започнаха да събират волни пожертвования.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР