Най-малко 17 служители на Агенцията на ООН за подпомагане на

...
Най-малко 17 служители на Агенцията на ООН за подпомагане на
Коментари Харесай

От началото на войната: Най-малко 17 служители на ООН са били убити в Газа

Най-малко 17 чиновници на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци са били убити в линията Газа от началото на войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври, съобщи през днешния ден ръководителят на структурата Филип Лазарини, представен от Франс прес.

" Досега е доказана гибелта на 17 наши сътрудници в тази брутална война. За страдание действителният брой евентуално е по-висок ", сподели в изказване генералният комисар на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци. Лазарини обърна внимание, че някои от тези хора " са били убити у дома със фамилиите си, до момента в който са спели ".

" Подчертавам, че от експлоадирането на войната на 7 октомври Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци дава постоянно на всички страни в спора геолокацията на цялата си инфраструктура в линията Газа. Въпреки това до момента бяха изумени минимум 35 здания, някои от директни удари ", изрази неодобрение Лазарини.

Той означи, че " в линията Газа непрекъснатите въздушни удари и бомбардировки, съчетани със заповеди на израелските сили за евакуация, доведоха до разселването на един милион души и предизвикаха гибелта на прекалено много цивилни ", и прикани за " незабавно филантропично преустановяване на огъня ".

Сградите на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинците бежанци в палестинската територия " към този момент са пренаселени ", предизвести Лазарини. Той уточни, че там са намерили леговище 500 хиляди поданици на анклава, който е с население от към 2,3 милиона души.

" Още един път подсещам на всички страни (в конфликта) тяхното законово и неподлежащо на разискване обвързване да пазят живота на цивилните, където и да се намират и когато и да е, и да се въздържат от офанзиви против гражданска инфраструктура, в това число учебни заведения, лечебни заведения, места за поклонение и цивилни домове, в това число на чиновници на " Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци, прикани най-после Лазарини.

" Аш Шабаб ", новинарската организация на " Хамас ", в това време заяви, че минимум 13 души са били убити през днешния ден при израелски въздушен удар по град Дейр ал Балах, в централната част на линията Газа, съобщи Ройтерс.

Тези хора са починали в една-единствена жилищна постройка, се споделя информацията, която не е тествана по самостоятелен път.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР