Най-малко 164 души са загинали при последните опустошителни наводнения в

...
Най-малко 164 души са загинали при последните опустошителни наводнения в
Коментари Харесай

В Южна Индия невиждани наводнения от 100 г.

Най-малко 164 души са починали при последните опустошителни наводнения в индийския южен щат Керала. Така общият брой на починалите по време на сезона на мусоните в района доближи 324 души , оповестиха управляващите, представени от ДПА.

Военнослужещи и избавителни служащи се пробват да освободят блокирани от наводненията хора в туристическия щат. Повечето от починалите са се удавили или са били заровени от свлачища.

 26 души са починали от наводнения и свлачища в Индия
26 души са починали от наводнения и свлачища в Индия

Най-малко 24 язовира са отворени поради превишен потенциал на водата

" Керала е наранена от най-голямото наводняване за последните 100 година 80 язовира преливат, 324 души са починали, а 223 139 души са допълнително от 1 500 лагера ", оповестиха от локалното държавно управление.

Общо са регистрирани 324 смъртни случая от началото на сезона на мусоните в щата, който стартира на 25 май. 164 души са починали при наводнения от 8 август до през днешния ден , което е съвсем тройно повече от обявените 67 смъртни случая в сряда.



Хеликоптери и избавителни екипи се борят с проливни дъждове , с цел да доближат до наводнените региони, където локални хора бедстват и са принудени да чакат на покривите на жилищата си.

До момента 15 000 души са избавени при интервенциите.

Наводненията нанесоха вреди върху стотици километри пътища и доведоха до прекъсване на влакове и въздушни услуги. Летището в град Кочи, най-натовареното в Керала, ще остане затворено до събота.

Премиерът на Индия Нарендра Моди се чака да посети щата.

Сезонът на мусоните в Индия е в интервала юни-септември.

Общо в 7 щата на Индия през този сезон наводненията и свлачищата са лишили живота на 868 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР