Най-малко 16 души загинаха при два самоубийствени атентата срещу кафене

...
Най-малко 16 души загинаха при два самоубийствени атентата срещу кафене
Коментари Харесай

Най-малко 16 загинаха при самоубийствени атентати в Сомалия

Най-малко 16 души починаха при два самоубийствени атентата против кафене и ресторант в югозападния сомалийски град Байдоа, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
 
Потвърдена е гибелта на 16 души, от които 9 при втората детонация. Ранени са двайсетина души, някои от които тежко, оповестява Абудулахи Мохамед, представител на полицията в Байдоа.
 
" Нападнатите заведения се посещават от почтени жители, тъй че всички жертви са мирни жители ", добави той, като посочи, че броят на жертвите може да нарасне всеки миг заради тежките пострадвания.
 
Според очевидци атентатите са били осъществени в период от двайсетина минути. Утре се навършва една година от атентата с камион в столицата Могадишу, най-тежкият в историята на страната, при който починаха над 500 души. Смята се, че той е бил дело на свързаната с Ал Каида сомалийска ислямистка група Аш Шабаб, която се бори да смъкна подкрепяното от интернационалната общественост държавно управление на страната.
 
Град Байдоа е основен стопански център и столица на щата Бей, отбелязва АП. През последните дни градът притегли вниманието на медиите, тъй като дезертьорът от Аш Шабаб Мухтар Робу се кандидатира за президент на щата.
 
Засега никой не е поел отговорност за атентата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР