Най-малко 150 души са убити при стрелби с огнестрелно оръжие

...
Най-малко 150 души са убити при стрелби с огнестрелно оръжие
Коментари Харесай

Най-малко 150 убити и повече от 400 престрелки през уикенда за 4 юли в САЩ

Най-малко 150 души са убити при стрелби с огнестрелно оръжие допълнително от 400 престрелки в цялата страна през уикенда за 4 юли в Съединени американски щати , защото огромните градове в цялата страна се сблъскват с нарастване на закононарушенията, съгласно данните, събрани от " Архива за принуждение с оръжия ", оповестява СиЕнЕн.

Данните, които включват броя на случаите със пукотевица и жертвите на принуждение с оръжие на национално равнище за 72-часов интервал от петък до неделя , към момента се развиват и ще бъдат обновени .

В Ню Йорк , където насилието с оръжие се е повишило до равнища, които не са следени от години, има 26 жертви от 21 престрелки от петък до неделя , разяснява полицията в Ню Йорк.

На самия 4 юли градът претърпя 12 случая със пукотевица с 13 жертви, което е нарастване по отношение на предходната година, когато имаше осем стрелби и осем жертви, съгласно NYPD.

Досега тази година случаите с принуждение и оръжие в Ню Йорк са скочили съвсем 40% за същия интервал на 2020 година, със 767 стрелби и 885 жертви.
 Байдън разгласи насилието с оръжия в Съединени американски щати за
Байдън разгласи насилието с оръжия в Съединени американски щати за " интернационален позор ", взима ограничения

" Насилието с оръжие в тази страна е зараза "

В Чикаго, откакто полицейският шеф Дейвид Браун изрази угриженост преди " най-предизвикателния уикенд на годината " за полицията, 83 души са убити , в това число 14 убити, при престрелки от петък до сутринта в понеделник, съгласно обзор на CNN на предварителните данни на полицейското ръководство в Чикаго. Ранените включват 5-годишно момиче, ранено в неделя следобяд и 6-годишно момиче, простреляно рано в понеделник.

През празничния уикенд имаше няколко всеобщи престрелки . CNN дефинира всеобщата пукотевица като случай с четири или повече души, убити или ранени от пукотевица, като се изключи стрелеца.

8 души са ранени рано сутринта в неделя при пукотевица наоколо до автомивка във Форт Уърт, Тексас , след спор сред група мъже, съгласно известие на полицията във Форт Уърт. Един от мъжете, напуснали по време на разногласието, се върнал с револвер и почнал да стреля " към групи хора ", а голям брой хора отвърнали на пукотевица, се споделя в известието. Смята се, че множеството от жертвите, които са в устойчиво положение, са почтени странични наблюдаващи, оповестиха от полицията.

В Норфолк, Вирджиния, по четири деца е стреляно в петък следобяд , в това число 6-годишно момиче, за което в началото се оповестява, че е с животозастрашаващи пострадвания, само че в този момент е в устойчиво положение, съгласно полицията в Норфолк. Сред жертвите са още 14-годишно момче, 16-годишно момиче и 16-годишно момче, като се чака да се възстановят изцяло. Норфолкската полиция заяви, че детективите са арестували и обвинили 15-годишно момче във връзка със стрелбата.

12 души са простреляни на празненство, на което са участвали няколкостотин души в Толедо, Охайо в неделя вечерта, съгласно полицията в Толедо. 17-годишен е умрял , откакто е откаран с хеликоптер за лекуване в болница на Университета в Мичиган, съгласно ръководителя на полицията в Толедо Джордж Крал.

Две жертви, 51-годишна и 19-годишна, са в сериозно положение , сподели Крал, а останалите девет ранени са в устойчиво положение, като възрастта им варира от 11 до 19 години.
 10-годишно проверява на АП: Пентагонът крие и омаловажава обири на оръжия
10-годишно проверява на АП: Пентагонът крие и омаловажава обири на оръжия

Военни оръжия не просто изчезват, употребяват се за грабежи от нарушители, продават се щурмови пушки на улични банди

Полицията в Синсинати, Охайо , заяви, че двама мъже на възраст 16 и 19 години са убити, а трима други са ранени на празнично празненство в парк късно в неделя вечер. Двамата мъже са били " ангажирани в словесна свада, вследствие на която двамата са се стреляли един против различен ", а останалите са жертви на кръстосания огън, съобщи шефът на полицията в Синсинати Елиът Исак на брифинг.

При стрелбата са ранени две девойки на 16 и 17 години и 15-годишно момче, сподели Исак. 17-годишното момиче е в сериозно положение с огнестрелна рана в гърба , до момента в който другите две жертви са получили огнестрелни рани, които не са животозастрашаващи, сподели Исак.

В Далас полицията реагира на две обособени стрелби на 4 юли, в една от които вземат участие петима мъже , които са убити. Три от жертвите са оповестени за мъртви, откакто са превозени в близката болница, заяви полицията. 61-годишен мъж е погубен при различен случай, откакто е протрелян " няколко пъти на улицата " и е умрял в локална болница, съгласно полицията в Далас.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън показа на 23 юни тактиката за битка с престъпността в Съединени американски щати . Администрацията има намерение да реализира тази цел, като притегли противозаконните търговци на оръжие и обезпечи федерална поддръжка на локалните правоприлагащи органи.

Белият дом съобщи в изказване, че броят на убийствата в огромните градове се е нараснал с 30% през 2020 година по отношение на миналата година. Броят на нападенията с огнестрелно оръжие се е нараснал с 8%, а през първото тримесечие на тази година броят на убийствата се е нараснал с 24% спрямо първото тримесечие на предходната година и с 49% по отношение на първото тримесечие на 2019.
 Байдън настоя за надзор над оръжията и полицията в тактиката си против престъпността
Байдън настоя за надзор над оръжията и полицията в тактиката си против престъпността

След случаите на принуждение в цялата страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР