Най-малко 15 цивилни са загинали днес при въздушен удар на

...
Най-малко 15 цивилни са загинали днес при въздушен удар на
Коментари Харесай

15 цивилни са загинали при въздушни атаки в Източна Сирия

Най-малко 15 цивилни са починали през днешния ден при въздушен удар на интернационалната коалиция отпред със Съединени американски щати против последната позиция на джихадистката организация "Ислямска страна " в Източна Сирия, заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от Франс прес.

Сред жертвите има и деца. Бомбардирани са селищата Хаджин, Суса и Ал Шаафа в източната част на провинция Дейр аз Зур, сподели шефът на основания в Лондон център - Рами Абдул Рахман.

Тази информация бе доказана и от сирийската организация САНА, представена от ТАСС. Тя прецизира, че ударът по Хаджин в действителност е засегнал домовете на мирни поданици, ситуирани край локална джамия. Повечето от починалите са дами и деца. Според очевидци броят на жертвите евентуално ще нарасне, тъй като под разрушенията на постройките може да има още трупове.

ТАСС напомня, че при сходен въздушен удар против Хаджин на 20 октомври починаха 62-ма души. Тогава на прицел също се оказаха жилищни квартали край джамии.

Самолетите на обединението оказват въздушна поддръжка на арабско-кюрдските подразделения на Сирийските демократични сили (СДС), които водят нахлуване против Хаджин, ситуиран на 110 км от провинциалния център Дейр аз Зур. Броят на бойците на джихадисти от ИД, които се отбраняват в този крайграничен с Ирак регион, е към 4000 съгласно ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР