Най-малко 15 служители на афганистанските сили за сигурност бяха убити

...
Най-малко 15 служители на афганистанските сили за сигурност бяха убити
Коментари Харесай

15 души загинаха при нов самоубийствен атентат в Афганистан

Най-малко 15 чиновници на афганистанските сили за сигурност бяха убити през днешния ден откакто бунтовници нападнаха техен надзорен пост в северната провинция Кундуз, оповестиха афганистански представители, представени от ДПА. Нападението е лишило живота на 10 бойци и пет служители на реда.

Войниците били избити в региона Кала-е Зал. Те се събрали да хапнат преди изгрева, след който се пости, заяви Аминула Аядин, член на провинциалния съвет.

През последните месеци при поредност бомбени атентати в Кабул починаха десетки хора. Няма признаци нападенията да понижават в свещения за мюсюлманите месец рамазан, предава Българска телеграфна агенция.

Афганистанският президент Ашраф Гани разгласи предходната седмица, че армията ще приключи краткотрайно всички " нападателни дейности " против талибаните, само че не и против Ислямска страна, от на следващия ден до 20 юни по отношение на мюсюлманския празник Айд ал Фитр, бележещ края на свещения месец рамазан.

Талибаните дадоха отговор с оповестяване на тридневно прекъсване на огъня до края на рамазана, само че не и за задграничните сили в Афганистан. Въпреки това офанзивите на талибаните не стопират.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР