Най-малко 15 души са загинали при тежките наводнения и свлачища,

...
Най-малко 15 души са загинали при тежките наводнения и свлачища,
Коментари Харесай

Най-малко 15 души са загинали при наводненията в Югозападна Япония

Най-малко 15 души са починали при тежките наводнения и свлачища, аргументите от проливните дъждове в Югозападна Япония, оповестиха през днешния ден локални медии, представени от ДПА.

Бурите удариха провинциите Фукуока и Оита и остров Кюшу през вчерашния ден.

Предполага се, че над 600 души са откъснати от света, оповестиха японски вестници и новинарски организации. Правителството е изпратило 12 000 военни, служители на реда и пожарникари, които да оказват помощ в избавителните интервенции в региона.

Само за 12 часа паднаха 50 сантиметра дъжд и няколко реки излязоха от коритата си, добавя ДПА. Рекордните превалявания в най-южния огромен японски остров предизвикаха тежки опустошения. Телевизионни канали демонстрираха къщи с пропаднали покриви, коли и дървета носени от пороищата.

Спасителните екипи са евакуирали жертви на естествената буря с хеликоптери.

Официалното оповестяване на годежа на принцеса Мако, първото внуче на император Акихито, бе отсрочено поради страданията на хората в регионите, наранени от бедствието, съобщи Киодо, базирайки се на организацията на императорското семейство.

Мако, която е на 25 години, ще се омъжва за приятеля си Кеи Комуро, също на 25 години, някогашен състудент и юноша без благородническо родословие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР