Най-малко 145 белуги са били изхвърлени на брега на остров

...
Най-малко 145 белуги са били изхвърлени на брега на остров
Коментари Харесай

Масова смърт на белуги на плаж

Най-малко 145 белуги са били изхвърлени на брега на остров Стюарт в Нова Зеландия, оповестява радио " Нова Зеландия ". Медията се базира на изказване на Рен Леппенс от министерството за запазване на околната среда.

Според радиостанцията в събота вечерта две стада белуги са изскочили на брега в южната част на Мейсън Бей в западната част на острова. Половината от делфините са били мъртви.

" За страдание, вероятността останалите белуги да бъдат върнати във водата е извънредно дребна ", сподели Лепен. Той уточни, че те са били евтаназирани.

Нова Зеландия постоянно се трансформира в място, където китовете и делфините биват изхвърлени на брега. Досега учените не могат да дадат прецизен отговор каква може да е причина за такива всеобщи самоубийства на китоподобни.

Подобни трагични случай се срещат и на разнообразни елементи на земното кълбо. Като предписание, в случай че някой от делфините бъде хвърлен на брега, други от стадото се пробват да му оказват помощ и в последна сметка споделят ориста му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР