Най-малко 14 криптоборси са станали жертва на хакерско нападение от

...
Най-малко 14 криптоборси са станали жертва на хакерско нападение от
Коментари Харесай

$882 млн. са откраднали хакери от криптоборсите

Най-малко 14 криптоборси са станали жертва на хакерско нахлуване от 2017 година насам и загубите от офанзивите са на обща стойност $882 млн., предава bg.rbth. Изглежда, блокчейн технологиите не са толкоз добре предпазени, колкото обичайните финанси: анонимността на транзакциите разрешава на киберпрестъпниците да крадат средства, без да се излагат на риск.
В множеството случаи хакерите употребяват обичайни принадлежности като обществен инженеринг или разпространяване на злотворен програмен продукт, настояват специалистите от IB Group.
Най-разпространеният способ е така наречен spear phishing, при който измамниците изпращат злотворен програмен продукт, наподобяващ на кандидатура за работа: пращат имейл, съдържащ подправено CV със заглавие: "Мениджър криптовалути ".
Пет от огромните офанзиви през интервала 2017-2018 година се свързват с хакери от спонсорираната от Северна Корея формация Lazarus. Те са откраднали криптовалута за $543 млн. от японската криптоборса Coincheck. Сред останалите, потърпевши от офанзивите им, са Yapizon, Coinis, YouBit и Bithumb. Данните бяха показани в годишния отчет за трендовете във високотехнологичната престъпност на IB Group за 2018 година

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР