Най-малко 14 души са загинали при пожар, избухнал в модулна

...
Най-малко 14 души са загинали при пожар, избухнал в модулна
Коментари Харесай

Огнен ад в македонска ковид болница, най-малко 14 загинали

Най-малко 14 души са починали при пожар, избухнал в модулна болница за пациенти с COVID-19 в град Тетово в Република Северна Македония, съобщи министърът на опазването на здравето Венко Филипче, представен от организация Ройтерс.

Местни медии разгласиха фотоси на огромен пожар в западната част на града, до момента в който пожарникари се втурват към мястото. Огънят е бил сподавен за няколко часа.

Засега остава неразбираемо какъв брой пациенти са се намирали в болничното заведение сега на експлоадирането на пожара към 21,00 ч. в сряда, локално време, съобщи пред Ройтерс поискал анонимност държавен чиновник.

Петима прокурори от Тетово и Скопие проверяват аргументите за пожара, оповестява организация МИА.

Експлозия аргументи пожара в коронавирус болничното заведение в Тетово. Това заяви във Facebook министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев.

По думите му пожарът към този момент е сподавен, само че стихията е лишила човешки животи.

Изказвам най-искрени съболезнования на фамилиите и околните на умрелите и искам бързо възобновяване на ранените, написа Заев във фейсбук.

Тепърва ще се проверяват аргументите за пожара. Сформиран спешен щаб работи на мястото на случая.

Прокурорите са поискали аутопсията на 14 жертви, като досега са завършени четири, само че не е изключено в хода на следствието да бъдат открити още, заяви изданието МКД.мк.

За някои от жертвите ще бъде нужен ДНК разбор, с цел да се откри тяхната идентичност. Според първичните сведения сред починалите няма медицински личен състав.

Министърът на опазването на здравето Венко Филипче от нощес се намира на място в Тетово, а в това време съболезнования изпратиха Европейският съюз, министерството на външните работи на Гърция, сръбският президент Александър Вучич, който е предложил помощ в оправянето с последствията, албанският президент Илир Мета и други.

Случаите наCOVID-19 в Република Северна Македония започнаха да нарастват от средата на август, което принуди държавното управление да вкара по-строги обществени ограничавания, като здравни пропуски за кафенета и заведения за хранене.

Страната с два милиона души население заяви за нови 701 инфектирани през последното денонощие и нови 24 смъртни случая.

Град Тетово, който е обитаем най-вече с етнически албанци, е измежду градовете с най-голям брой инфектирани с ковид, отбелязва Ройтерс.

Към момента няма публични данни за починали или потърпевши български жители при пожара.

Посолството ни в Скопие е в контакт с локалните управляващи и следи с нараснало внимание обстановката, заяви Министерство на външните работи.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Скопие на следните телефони: +389 2 3229 444; +389 2 3246 491; +389 75 280 013. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адрес:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР