Най-малко 134 души са арестувани за нарушения на изборното законодателство

...
Най-малко 134 души са арестувани за нарушения на изборното законодателство
Коментари Харесай

Арестуваха над 130 души за изборни нарушения в Бразилия

Най-малко 134 души са задържани за нарушавания на изборното законодателство в Бразилия, заяви локалната телевизия " Глобо ". Информацията е за времето от 8 до 13:30 ч (14-19:30 ч българско време). По-голямата част от арестуваните са упрекнати в пазаруване на гласоподаватели и противозаконна пропаганда.

 © Българска телеграфна агенция
В същото време обаче ръководителят на Висшия изборен съд (аналог на Централна изборна комисия) Роза Вебер назова общите избори " празник на демокрацията " и се похвали с положителната им подготовка и организация.

Днес в Бразилия се организират по едно и също време президентски, парламентарни и губернаторски избори. В случай, че никой от претендентите за поста държавен глава не получи безусловно болшинство, на 20 октомври ще се организира втори тур.

Встъпването в служба на новия президент на Бразилия е планувано за 1 януари 2019 година Мандатът на президента в най-голямата страна в Южна Америка е четири години.
 Бразилия избира президент, любимец е крайнодесен, подсилен от Роналдиньо Бразилия избира президент, любимец е крайнодесен, подсилен от Роналдиньо
Бразилия гласоподава за президент на първи тур. Водещ в желанията до момента е крайнодесен някогашен боен. Жаир Болсонаро изпреварва претендента на левицата...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР