Най-малко 13 души загинаха при кално свлачище в Монтесито, близо

...
Най-малко 13 души загинаха при кално свлачище в Монтесито, близо
Коментари Харесай

Зимни бедствия в Европа и САЩ

Най-малко 13 души починаха при кално свлачище в Монтесито, покрай Лос Анджелис. Свлачището опустоши няколко къщи след мощна стихия в Южна Калифорния. Студът и снегът към момента са сковали елементи от Европа. В Швейцария се наложи евакуация.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция ЕВАКУАЦИЯ НА КУРОРТ В ШВЕЙЦАРИЯ
13 000 души в швейцарския курорт Цермат започнаха да се изтеглят с хеликоптери поради заплаха от лавини. Световноизвестният курорт е откъснат от света, откакто снегът блокира пътя към него. Пистите са затрупани, лифтовете не работят. Въздушният мост извозва по 100 души на час в село, което се намира на шест километра. Очаква се железопътният превоз да бъде обновен.


ИЗКУСТВЕНИ ЛАВИНИ В ШВЕЙЦАРИЯ
В швейцарския кантон Вале, където е курортът Цермат започнаха ограничения за усмиряване на обстановката с изобилния снеговалеж. Там хеликоптер провокира изкуствени лавини, с цел да обезопаси региона. Операцията стартира през вчерашния ден и продължава и през днешния ден.
ЗАМРЪЗНАЛИ КОЛИ В ГЕРМАНИЯ


Студът и снегът в Германия трансфораха колите на открито във футуристични статуи. Гледката е от планински регион, покрай границата на Федералната република с Чехия.
СНЯГ В МАРОКО
Съвсем друга е зимната конюнктура в Атласките планини в Мароко. Там също падна сняг, само че по-скоро за наслада на очите и феновете на зимните спортове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР