Най-малко 13 души загинаха, а други шестима бяха ранени тази

...
Най-малко 13 души загинаха, а други шестима бяха ранени тази
Коментари Харесай

13 загинали след полицейска акция в дискотека

Най-малко 13 души починаха, а други шестима бяха ранени тази събота при меле в нощен клуб в Лима след полицейска акция, оповестява Би Би Си. В дискотеката е имало към 120 души, макар обстоятелството, че в Перу по разпореждания на националното държавно управление заради пандемията са неразрешени събиранията.

След полицейска интервенция в нощен клуб в Лос Оливос се оповестява за 13 души починали, оповестява началника на полицията Орландо Веласко пред локалното радио RPP. Според изказване на Министерството на вътрешните работи, към 21:00 (местно време), жителите на квартал Лос Оливос са алармирали управляващите за ваучър в локалния локал „ Томас Рестабар “, малко преди полицейския час, натрапен като част от изключителното състояние в изискванията на коронавирусната рецесия.

След идването на полицията, присъстващите на купона се пробвали да избягат през единствената входна врата, като в паниката са се тъпкали един различен в опитите да излязат. На процедура са попаднали в капан сред входа и вътрешно стълбище на пространствата, се споделя в известието. В текста се отбелязва също, че полицията не е употребила никакъв тип оръжие или сълзотворен газ по време на интервенцията.

Министерството оповестява, че до момента са арестувани 23 души и че управляващите са почнали следствие за определяне на притежателите на нощния клуб и лицата, виновни за това злополучно събитие. Министърът на равноправието Розарио Сасиета осъди събитията и изиска уредниците на празненството да бъдат осъдени. Възмутена съм, тъй като това в никакъв случай не би трябвало да се случи, някои предприемачи поради облага събраха 120 младежи и алчността им погуби тези младежи. Очаквам оптималната глоба за притежателите на заведението, сподели тя за радиото RPP.

Освен 13 починали, от които 12 са девойки и едно момче, са ранени шестима души, в това число трима служители на реда, които се опитвали да оказват помощ на затворените в помещението. Министерството на вътрешните работи надълбоко съжалява за гибелта на 13 души вследствие на незаконната безнаказаност на безсъвестен предприемач и насочва най-дълбоките си съболезнования към техните фамилии, се споделя в изказването. Въпреки че Перу беше една от първите латиноамерикански страни, подхванали превантивни ограничения за ограничение на напредъка на ковид, той се трансформира в една от най-засегнатите страни на континента. Регистрирани са повече от 576 000 случая и 27 000 са умряли от вируса, сочат данни от университета Джон Хопкинс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР