Най-малко 13 души са загинали в резултат на наводнения и

...
Най-малко 13 души са загинали в резултат на наводнения и
Коментари Харесай

Трагедия в САЩ: 13 загинали при наводнения и свлачища!

Най-малко 13 души са починали вследствие на наводнения и кални свлачища, отнесли къщи и прекъснали значима автомагистрала в Южна Калифорния след мощна стихия с проливни дъждове, оповестиха международните организации.

Бурята връхлетя през вчерашния ден на разсъмване, откакто хиляди поданици на окръг Санта Барбара по Тихоокеанския бряг северно от Лос Анджелис получиха разпореждане да се изтеглят. Само 10-15 % обаче извършиха заповедите на управляващите, съобщи Амбър Андерсън, говорителка на пожарната работа на Санта Барбара. Пожарникарите оповестиха, че телата на починалите са били открити в калта и разрушените здания по време на избавителни интервенции, в които са употребявани особено подготвени кучета и хеликоптери. Повечето от жертвите са в град Монтесито, северозападно от Лос Анджелис.

Пожарната работа на Санта Барбара разгласява в Туитър няколко фотоси, показващи цели квартали, залети от тиня - тук-там достигаща до кръста - съборени къщи и пътища, станали непроходими заради калта и падналите дървета, заяви Франс прес. Повечето от регионите, наранени от калните потоци, бяха опустошени през декември от пожара "Томас ", най-унищожителния в историята на Калифорния.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР