Най-малко 1297 души са загинали след мощното земетресение, ударило Хаити

...
Най-малко 1297 души са загинали след мощното земетресение, ударило Хаити
Коментари Харесай

Жертвите на земетресението в Хаити се увеличават много бързо

Най-малко 1297 души са починали след мощното земетресение, блъснало Хаити през уикенда, заяви Агенцията за гражданска отбрана на страната, съобщи Агенция Франс Прес.

" Човешките жертви на земетресението са се нараснали до 1297 души на 15 август ", се споделя в отчета за обстановката, който актуализира и броят на ранените при земетресението в събота от минимум 2800 на повече от 5700 души.
 Ново земетресение в Хаити. Жертвите от първото са над 300 души (ВИДЕО) Ново земетресение в Хаити. Жертвите от първото са над 300 души (ВИДЕО)
Ново земетресение с магнитуд 5,9 по скалата на Рихтер раздруса Хаити през днешния ден рано сутринта. Това оповестиха от Европейско-средиземноморския...

Заради бедствието, Организацията на обединените народи ще отдели най-малко 8 милиона $ за подкрепяне на жертвите на земетресението, съобщи заместник-генералният секретар по филантропичните въпроси Мартин Грифитс.

" Отпускаме 8 милиона $ от Централния фонд за реагиране при изключителни обстановки в поддръжка на филантропичната реакция на земетресението, което удари Хаити. Тази сума ще бъде ориентирана към жертвите на бедствия за здравна помощ, чиста вода, краткотрайни приюти и санитарни ограничения ", написа Грифитс в Twitter.

Хаити пострада от земетресение от 7,2 по Рихтер на 14 август сутринта. Разрушени са към 13 000 здания, включително медицински и религиозни институции. Правителството вкара изключително състояние за един месец.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР