Най-малко 120 къщи са унищожени от бързо движещи се горски

...
Най-малко 120 къщи са унищожени от бързо движещи се горски
Коментари Харесай

Пожар изпепели 120 къщи на Бъдни вечер в чилийския град Валпараисо

Най-малко 120 къщи са унищожени от бързо движещи се горски пожари в чилийския град Валпараисо, което провокира всеобщо евакуация , оповестява БиБиСи.

Пожарите засегнаха хълмовете Рокуант и Сан Роке и се разпространиха в два небогати жилищни региони , изпратени са всички пожарникари на града. Кметът Хорхе Шарп съобщи, че пожарите са почнали " съзнателно ", няма известия за жертви .

Силни ветрове и високи температури в допълнение усложняват обстановката . Електричеството е прекратено за към 90 000 клиенти в региона, като защитна мярка. Две учебни заведения са превърнати в приюти за засегнатите поданици , които са принудени да бягат в празненствата за Бъдни вечер .

Шарп разяснява, че е оповестено изключително състояние в града, на към 100 км от столицата Сантяго, и че е " явно ", че пожарите са запалени съзнателно. Видео, оповестено в обществените медии, сподели кола до мястото, където е почнал един от пожарите . Прокуратурата проверява фрагментите, както и отчети от жителите, че коли са следени в засегнатите хълмове сега, преди да избухнат пламъците.

Чилийският министър на земеделието Антонио Уокър посети регионите и призна, че пожарникарите са затруднени в ограничението на пожарите . Близо 120 хектара тревни площи към този момент са опустошени от пожарите.

Президентът Себастиян Пиньера съобщи: " Ние надълбоко съжаляваме за пожара, който визира толкоз доста фамилии по хълмовете на Валпараисо и изключително на Бъдни вечер ".

Валпараисо, в централната част на Чили, е един от най-големите градове на страната и огромно пристанище на Тихия океан. Освен това е известна туристическа дестинация в Южна Америка .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР