Най-малко 120 души загинаха, а 100 бяха ранени, след като

...
Най-малко 120 души загинаха, а 100 бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Жертвите на блъсканицата в Сеул по време на празненство за Хелоуин нараснаха на 120

Най-малко 120 души починаха, а 100 бяха ранени, откакто са бяха стъпкани при навалица, зародила под напора на многочислено голям брой, събрало се да чества Хелоуин в центъра на столицата Сеул, оповестиха южнокорейските управляващи, представени от организациите.

Чуе Сон-бом, шеф на пожарната в сеулския регион " Йонсан ", сподели, че броят на жертвите може да нарасне и че неизяснен брой от потърпевшите са в сериозно положение след нещастието, разиграла се вследствие на навалица довечера в пешеходната зона на Сеул " Итеуон ".

По думите на Чуе 74 от починалите са били превозени към лечебни заведения, а телата на останалите 46, които бяха останали да лежат по улиците, ще бъдат превозени в близка постройка, с цел да бъдат разпознати там. Властите допускат, че до нещастието се е стигнало, откакто множеството почнало да напира да премине през тясна уличка в региона на хотел " Хамилтън ", едно от най-популярните купонджийски места в Сеул.

За справяне със обстановката и оказване на помощ бяха задействани над 800 души, в това число екипи на спешна помощ и служители на реда. В настрана известие пожарната съобщи, че към момента се открива точният брой на хората, нуждаещи се от незабавна здравна помощ. По-рано локални медии оповестиха, че до блъсканицата се стигнало, откакто огромен брой хора се втурнали към един от питейните заведения в " Итеуон ", откакто чули, че в него е пристигнала неназована звезда. На местопроизшествието дойдоха десетки коли за спешна помощ и коли на полицията. На случая реагираха и президентът Юн Сук-йол и министър председателят Хан Дук-су, които приканиха медиците да окажат нужната помощ, показват организациите. По данни на организация Йонхап кметът на Сеул У Се-хун е решил да анулира посещаване в Европа поради случилото се. Според локални медии към 100 000 души са се били стекли по улиците на " Итеуон " за празненствата за Хелоуин, които тази година са били най-големите от началото на пандемията от КОВИД-19 вследствие на облекчаването на противоепидемичните ограничения през последните месеци.

.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР