Най-малко 12 души са загинали заради лошото време на италианския

...
Най-малко 12 души са загинали заради лошото време на италианския
Коментари Харесай

29 са вече жертвите на бурите и пороите в Италия

Най-малко 12 души са починали поради неприятното време на италианския средиземноморски остров Сицилия , с което общият брой на жертвите на бурите в цяла Италия през последните дни доближи 29 , оповестиха локални чиновници, представени от Ройтерс.

Проливните дъждове, провокирали свличания на земни маси и наводнения, са предизвикали гибелта на 10 суши в региона на Палермо - основния град на острова, сподели през днешния ден представител на градската префектура. Все още има изчезнали хора, добави той.
 Италия наводнения БГНЕС

Спасители откриха по-рано труповете на 9 души в наводнена къща в Кастелдача , близо до Палермо - майка, татко, техни родители и деца. Според локалните медии жертвите са били от две фамилии. Равнището на водата в локална река се увеличи бързо след проливни дъждове в района. В град Викари беше намерено тялото на още един човек, оповестява организация АНСА.

Двама починали са били открити и в региона на южния сицилиански исторически град Агридженто. Те пътували с кола, която била пометена от свлачище, заяви различен локален чиновник.-->
 Италия наводнения БГНЕС


Поройни дъждове и ураганни ветрове бушуват в страната от няколко дни. Изкоренени са милиони дървета, прекратени са доста пътища, откъснати са от света десетки селища. Едни от най-тежките провали са нанесени в северните провинции Трентино и Венето .
 Италия наводнения БГНЕС
Вчера губернаторът на Венето Лука Зая, сподели, че вредите в региона възлизат на минимум един милиард евро.
 Италия наводнения БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР