Най-малко 12 души бяха арестувани днес във френската столица при

...
Най-малко 12 души бяха арестувани днес във френската столица при
Коментари Харесай

Закопчаха 12 Жълти жилетки в Париж

Най-малко 12 души бяха задържани през днешния ден във френската столица при десетата вълна на митинги на придвижването "Жълти жилетки ", заяви телевизионният канал Бе Еф Ем.

Демонстрантите са били арестувани, тъй като у тях са били открити неразрешени предмети, които биха могли да се употребяват като оръжие. Въпреки арестите през днешния ден чиновниците на реда показват, че атмосферата на митингите може да се дефинира като спокойна.

"Жълтите жилетки ", които провеждат митинги от над два месеца във Франция, към този момент за десета поредна събота излязоха по улиците на доста френски градове на фона на опасенията от нови прояви на принуждение макар оповестения от президента Еманюел Макрон "голям спор ", който не съумява да успокои гнева на протестиращите.

"Макрон подай оставка! ", скандираха хора от шествие, в което се бяха присъединили близо 1000 души, минало през центъра на Париж. "Големият спор е машинация ", можеше да се прочете на плаката, който носеха стачкуващите от първата редица.

"Това е прахуляк в очите, ръководителите се опасяват най-много да не изгубят златните си места ", сподели пред Агенция Франс Прес Бернар Саидани, който е на 66 години.

Броят на стачкуващите през днешния ден ще бъде индикативен за успеваемостта на "големия народен спор ", разгласен от Макрон за да позволи обществената рецесия, която е най-тежката от избирането му през 2017 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР