Най-малко 12 000 души се събраха снощи пред британския парламент,

...
Най-малко 12 000 души се събраха снощи пред британския парламент,
Коментари Харесай

Натиск върху британския парламент за по-активни действия срещу климатичните промени

Най-малко 12 000 души се събраха нощес пред английския парламент, призовавайки депутатите най-сетне да подхващат належащи ограничения, с цел да може страната да извърши поставената нова цел за ограничение до нула на въглеродните излъчвания до 2050 година, съобщи Ройтерс, цитирайки уредниците на всеобщата акция.

Агенцията дефинира митинга като израз на внезапно повишената социална угриженост за измененията в климата, добиващи спешен темперамент, за което приказват и известията за екстремални метеорологични феномени по целия свят и все по-острите предизвестия на учените за риск от климатичен срив.

" Обикновено държавните управления се безпокоят от пораждане на публично неодобрение... Мисля обаче, че в този момент те подценяват всеобщите настроения и могат да работят по-бързо и с по-далечен прицел ", сподели Карълайн Лукас, единственият народен представител от Зелената партия в английския парламент.

Тези дни делегации от цяла Англия, представляващи над 130 природозащитни организации, се срещнаха с над 200 депутати, настоявайки пред тях Обединеното кралство да се прояви като водач в световните старания по въпроса за климатичните промени. Този месец страната стана първата от Г-7, която одобри законово обвързана цел да понижи въглеродните си излъчвания до нула до 2050 година - ход, който има доста основни последици за енергийния, транспортния, хранителния, селскостопанския и други браншове на стопанската система.

Обединеното кралство е любимец за домакинство на огромен интернационален конгрес, който да утвърди и развие още по-нататък Парижкото съглашение за климата от 2015 година за значително ограничение на излъчванията на така наречен парникови газове до края на идващото десетилетие. Преговарящите по въпроса чакат Англия да даде образец на останалите страни, изключително на огромните замърсители като Китай и Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР