Най-малко 118 души са загинали при земетресение в Китай през

...
Най-малко 118 души са загинали при земетресение в Китай през
Коментари Харесай

Земетресение в Китай: Температурите от -15C в Гансу са „твърде студени за понасяне“ за спасителите, тъй като 118 са загинали

Най-малко 118 души са починали при земетресение в Китай през нощта - като температури от -15C го вършат „ прекомерно студено за понасяне “ за спасителите да доближат до оживелите.

Властите обезверено приканиха за 300 спомагателни служащи, които да оказват помощ при пречистването на срутените здания и за други интервенции по търсене и избавяне след най-смъртоносното земетресение в страната от 10 години.

Сеизмичното събитие се случи в планинска част на провинция Гансу в северозападен Китай, където минимум 20 души към момента са изчезнали или се притесняват, че са починали измежду руините. Земетресението с магнитуд 6,2 остави повече от 500 ранени, аргументи съществени вреди на къщи и пътища и извади от строя електропроводи и информационни линии, оповестиха управляващите на провинцията и медиите.

Уанг И, основният пълководец на Екипът за търсене и избавяне на BlueSky, Гансу, сподели, че " не са открити прекалено много " оживели, откогато неговият екип е дошъл на мястото на бедствието тази заран. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР