Най-малко 111 души са загинали при земетресение, което срути сгради

...
Най-малко 111 души са загинали при земетресение, което срути сгради
Коментари Харесай

Броят на жертвите на земетресението в Китай достигна 111

Най-малко 111 души са починали при земетресение, което срути здания в Северозападен Китай, оповестиха държавните медии, до момента в който спасителите бързат да стартират да копаят в руините.


Около 100 души са починали, а десетки други са ранени в провинция Гансу след мощния, плитък трус, заяви държавната телевизия CCTV, като се базира на щаба за помощ при трусове в провинцията.

Според CCTV други 11 души са починали, а 100 са били ранени в град Хайдун в прилежащата провинция Цинхай.

Земетресението е предизвикало обилни вреди, в това число срутени къщи, и е предиздвикало хората да избягат на улицата, с цел да се предпазят, заяви държавната осведомителна организация Синхуа.


Земетресението, което бе записано с магнитуд 5,9 от Геологическата работа на Съединени американски щати, удари в Гансу покрай границата с Цинхай, където се намира Хайдун.

Епицентърът е на към 100 км югозападно от столицата на провинция Гансу, Ланджоу. Няколко по-малки вторични труса са последвали първичното земетресение.

Синхуа заяви, че земетресението, което е усетено в Сиан в северната провинция Шанси, на към 570 км, е с магнитуд 6,2./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР