Най-малко 11 цивилни бяха ранени при експлозия на кола бомба

...
Най-малко 11 цивилни бяха ранени при експлозия на кола бомба
Коментари Харесай

Кола бомба пред православна църква в Сирия рани 11 души, трима от които тежко 

Най-малко 11 цивилни бяха ранени при детонация на кола бомба край православна черква в населявания най-вече от кюрди североизточен сирийски град Камишли, предадоха ТАСС и Агенция Франс Прес.

Според свидетел гърмежът е развалил фасадата на черквата и близките здания. Сирийската телевизия заяви за 11 ранени, а основаният в Лондон Сирийски център за наблюдаване на човешките права обяди за 7 ранени, трима от които са в сериозно положение.

По-рано през днешния ден бе обявено за атентат с кола бомба в град Африн в северната провинция Алепо, в който са починали минимум 14 души, измежду които осем цивилни. Ранени са били 35 души. Африн и покрайнините му, обитаеми най-вече с кюрди, са под контрола на протурски бунтовници.

По данни на Сирийския център над 80 бойци са били убити от нощес до момента при яростни боеве сред държавните войски и доминирани от джихадисти сили в северозападната провинция Идлиб, която към момента се управлява от групировката "Хаят Тахрир аш Шам " (бивш клон на Ал Каида в Сирия). В тези боеве са починали и седмина цивилни, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР