Най-малко 11 души са загинали от началото протестите, запалени от

...
Най-малко 11 души са загинали от началото протестите, запалени от
Коментари Харесай

Преброиха жертвите на протестите в САЩ

Най-малко 11 души са починали от началото митингите, запалени от убийството на чернокожия гражданин на град Минеаполис (щата Минесота) Джордж Флойд на 26 май, съобщи Би Би Си.

Според английската медийна корпорация убити хора е имало в градовете Чикаго (щата Илинойс), Детройт (щата Мичиган), Омаха (щата Небраска), Девънпорт (щата Айова), Оукланд (щата Калифорния) и Луисвил (щата Кентъки). "Повечето от починалите са били чернокожи ", уточни още Би Би Си.

Жертви са дали и двете страни.

Петдесет и три годишният негър служител на реда Дейв Патрик е бил убит в Оукланд, когато се е опитвал да предотврати плячкосване на търговски обект.

Двадесет и две годишният гражданин на Омаха - Джеймс Скарлък е бил погубен, до момента в който дружно с други хора е биел бял мъж. По време на мелето нападнатият човек е извадил револвер и прострелял съдбовно вандала. Помагачите на убития са се разбягали и мъжът съумял да избави живота си.

Полицай бе прострелян на митинги в Лас Вегас

"На този стадий точният брой на потърпевшите по време на демонстрациите и конфликтите е мъчно да се откри. Най-вероятно е ставало дума за десетки хиляди ранени. Много от получилите контузии хора не са поискали профилирана здравна помощ. Задържаните в почти 40-те градове в страната, обхванати от протестни акции и подиуми на принуждение, са били повече от 4000 души ", добави медията от Обединеното кралство.

Дори мирните демонстрации са станали мотив за угриженост у управляващите. Здравни специалисти на локално и федерално равнище са изразили опасения, че събирането на доста хора на едно място може да усили броя на хората, инфектирани с ковид.

Състезателят по американски футбол Еймън Огбонгбемига е декларирал, че е дал позитивна проба за съществуването на COVID-19. Спортистът по-рано е взел присъединяване в протестна акция в град Тулса (щата Аризона).

"На фона на напрежението президентът на Съединени американски щати и висш главнокомандващ на въоръжените сили на страната Доналд Тръмп е направил проява на мощ. По негова заповед над столицата Вашингтон са прелетели ескадрили на американските военновъздушни сили ", това написа в. Ню Йорк таймс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР