Най-малко 11 души са загинали, а други 13 са в

...
Най-малко 11 души са загинали, а други 13 са в
Коментари Харесай

Смъртоносни дъждове връхлетяха Пекин, докато се задава нова буря

Най-малко 11 души са починали , а други 13 са в неопределеност след проливните дъждове в Пекин , до момента в който Китай се приготвя за трети ураган в границите на броени дни. Последващите стихии, част от супер тайфуна „ Доксури “ от предходната седмица, наводняват Пекин за четвърти следващ ден през днешния ден, до момента в който тайфунът „ Ханун “ се приближи към източното крайбрежие. Повече от 50 000 души в града са евакуирани до момента, оповестяват държавните медии, представени от „ BBC “.

Наводнението удари няколко региона , прекъсвайки влаковите услуги и трафика. Проливните дъждове евентуално ще продължат и наводненията може да станат по-големи в северните региони към Пекин, Тиендзин и провинция „ Хъбей “, предизвести Министерството за ръководство на изключителните обстановки.

Военни хеликоптери са били ситуирани рано тази заран, с цел да доставят незабавни хранителни доставки и одеала на блокираните в и към жп гара в мощно засегнатия квартал „ Ментугоу “ в западен Пекин, оповестява CCTV.

Съобщава се, че към 150 000 семейства в региона са без течаща вода.

Днес са били анулирани близо 400 полета , а стотици са били забавени на двете летища в Пекин, демонстрира информация в приложението за следене на полети „ Flight Master “.

Кадри, споделени онлайн от поданици на заобикалящата провинция „ Хъбей “, демонстрират сектори от земя, погълнати от наводнения .

Съобщава се, че жителите на няколко квартала в Джоуджоу, ситуиран единствено на 10 км северно от Пекин, са били блокирани , някои от тях съвсем 24 часа, защото избавителните служащи не могат да стигнат до тях.

Вчера държавната телевизия разгласява клип, на който се вижда трагичното избавяне на мъж, който се е хванал за преобърната кола , попаднала в вилнеещите наводнения в град Уан, също в Хъбей. Мъжът е бил изведен на безвредно място благодарение на хеликоптер.

Подобно на доста елементи на света, през последните седмици в Китай се следят рискови горещини и дъждове , които някои учени свързват с изменението на климата.

„ Доксури “ доближи сушата в югоизточната китайска провинция „ Фудзиен “ в петък, предизвиквайки свлачища и наводнения , преди да се придвижи на север към столицата. Той идва седмица след тайфуна „ Талим “.

Китайското метеорологично бюро сподели, че приблизително 170,9 мм дъжд е паднал в Пекин сред събота вечер и на обяд в понеделник, което е еквивалент на междинните превалявания за целия месец юли .

Очаква се тайфунът „ Ханун “ да навлезе в Източнокитайско море на следващия ден , преди да се реалокира в китайските крайбрежни провинции „ Джъдзян “ и „ Фуджиан “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР