Най-малко 103-ма са българските работници, за които е потвърдено, че

...
Най-малко 103-ма са българските работници, за които е потвърдено, че
Коментари Харесай

103-ма са заразените българи в кланицата „Тьониес“, засега


Най-малко 103-ма са българските служащи, за които е доказано, че са инфектирани с ковид в гланицата „ Тьониес “ в Германия. Припомняме, че в кланицата бе намерено огнише на болестта и до през днешния ден има доказани над 1000 инфектирани.

Генералният консул на България във Франкфурт Антоанета Байчева е съобщила пред „ Дневник “, че към този момент са открити инфектирани 103 от общо тествани 590 българи, работещи в кланицата. Двама от тях са на стационарно лекуване в болница.

Значително по-малко към този момент са позитивните проби в друга гланица - " Геестланд " във Вилдесхаузен, Долна Саксония. Според данните, доказани от консул Байчева - 11 са инфектираните все още българи с COVID-19. Тя не разполага с данни за общия брой обработени проби, на който се базира цифрата. Германски медии сочат, че правенето и обработката на тестванията за всички 1100 чиновници - множеството от които българи – към момента следва.

Огнището на ковид в кланицата на група " Тьониес " върна карантината за над 600 хиляди души в два окръга на западногерманската провинция. Случаят, като се изключи че породи безпокойствие от нова вълна на разпространяване на болестта, доби политически нюанс след коментар на районния министър председател Армин Лашет, обвинил върнали се от отмора в родината си българи и румънци за увеличаващите се случаи. В немското общество още веднъж бе издигнат и въпросът кой заплаща цената за евтиното месо в страната.

В кланицата работят чужденци от доста страни, като българите са под 10% (над 6500 души), по-големи са групите на румънци и поляци. От днешните данни следва, че делът на инфектираните измежду българските жители, работещи за " Тьониес " и сега сложени под карантина, е над 15%.

На всички служащи бяха изследвани, а карантината в окръг Гютерсло, където се намира кланицата, ще е до 30 юни, когато управляващите ще преценяват дали вирусът се популяризира интензивно отвън обекта.

Единайсет са досега и позитивните проби в кланицата " Геестланд ", където по данни, получени от консулството, работят 700 български жители - по-голямата част от работната мощ.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР