Най-малко 101 души са били задържани в Махачкала (столицата на

...
Най-малко 101 души са били задържани в Махачкала (столицата на
Коментари Харесай

Над сто задържани на протестите срещу мобилизацията в Дагестан

Най-малко 101 души са били арестувани в Махачкала (столицата на Република Дагестан, федерален индивид на Руската федерация) по време на митинги против мобилизацията, оповестява Reuters , като се базира на данни от организацията ОВД-инфо.

Арести и конфликти с полицията се състояха на проява против мобилизацията в Махачкала. Чуха се изстрели, а протестиращи се опитваха да освободят арестуваните от полицията.

Жителите на село Ендирей в Република Дагестан блокираха автомагистралата Хасавюрт-Махачкала в митинг против мобилизацията в неделя, 25 септември следобяд. Полицията откри огън във въздуха.

Ръководителят на Република Дагестан Сергей Меликов съобщи, че при провеждането на мобилизацията в района са " позволени неточности “. Той заяви, че измежду наборниците има хора, които не е трябвало да бъдат призовани съгласно формалните критерии, в това число студенти, татковци на многодетни фамилии с дребни деца и " момчета, които в никакъв случай през целия си живот не са държали автомат в ръцете си “.

BBC News Russian пресмята, че минимум 301 военни от Дагестан са били убити във войната против Украйна. Това е 10 пъти повече от броя на бойците от съветската столица Москва, чието население е пет пъти по-голямо от това на Дагестан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР