Най-малко 1000 са жертвите на циклона Идай в Мозамбик, коментира

...
Най-малко 1000 са жертвите на циклона Идай в Мозамбик, коментира
Коментари Харесай

Най-малко 1000 са жертвите на циклона Идай в Мозамбик

Най-малко 1000 са жертвите на циклона " Идай " в Мозамбик , разяснява президентът Филипе Нюси, представен от БиБиСи.

Циклонът доближава сушата покрай пристанищния град Бейра в четвъртък с ветрове до 177 км/ч , само че избавителни екипи стигат до града в неделя. Официалният брой на жертвите е 84 души, след наводнения и мощни ветрове, разрушили домове и покриви на здания. Най-малко 160 души са починали от циклона в Южна Африка .

По време на визитата си в Бейра президентът Нюси разяснява, че циклонът е унищожителен и добавя, че вижда тела в наводненията. По-рано Международната федерация на Червения кръст и Обществото на Червения полумесец дефинират циклона като " голям и отблъскващ ", а хора са спасявани от дървета.

В Зимбабве над 80 души са починали в източната и южната част на страната , съобщи шефът на осведомителното министерство Ник Мангвана, оповестява Ройтерс. Малави също е зле ударен. Наводнението породено от дъждовете преди циклона, е довело до минимум 122 смъртни случая.

" Почти всичко е наранено от бедствието ", съобщи в неделя Алберто Мондлан, губернаторът на провинция Софала, която включва Бейра, в който живеят 500 000 души. Местните поданици в Бейра са положили " неимоверни старания " за отваряне на пътищата в града .

" Бейра е грубо изумен. Но чуваме, че обстановката отвън града може да бъде още по-лоша ", се споделя в изказване на Червеният кръст и Червеният полумесец. Пътят, свързващ Бейра с останалата част от страната, е развален, само че въздушните връзки са обновени.

My thoughts are with the People of Mozambique facing the Merciless #Idai Cyclone. Painful destruction on the Country's second biggest city #Beira; an important economic port city. Loss of life and property recorded #Mozambique pic.twitter.com/uq1wQyBA3Y
— #Paschal B (@NSixbert) March 18, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР