Най-малко 100 мегабита в секунда за всички домакинстваДокато правителствата насърчават

...
Най-малко 100 мегабита в секунда за всички домакинстваДокато правителствата насърчават
Коментари Харесай

Гигабитов интернет за обществените услуги към 2025 г.

Най-малко 100 мегабита в секунда за всички семейства

Докато държавните управления предизвикват потреблението на цифрови услуги, киберсигурността придобива сериозно значение (снимка: CCO Public Domain)

Към 2025 година всички учебни заведения, транспортни центрове и съществени снабдители на публични услуги, както и цифрово интензивни предприятия би трябвало да имат опция да употребяват интернет със скорост един гигабит в секунда . В допълнение, всички семейства следва да имат достъп до мрежи, които обезпечават скорост минимум 100 Mbps.

Основните пътища и железопътни линии би трябвало да имат непрестанно 5G безжично широколентово покритие, като се стартира с даването на тази услуга в най-малко един огромен град във всяка страна членка на Европейски Съюз до 2020 година, съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на среща на Световната федерация на консулите през седмицата в София.
още по тематиката
Той напомни, че страната е направила обилни вложения в модерна оптична инфраструктура. Над 7000 км опорна мрежа се употребяват от държавната администрация, с цел да се дават сигурни и новаторски електронни услуги.

До 2020 година се чака броят на обвързваните устройства в света да доближи десетки милиарди. Докато задачата на държавните управления е да насърчат потреблението на цифрови услуги, актуалните системи могат да бъдат съществено наранени от произшествия, като механически неизправности и вируси. Ето за какво киберсигурността е от сериозно значение, акцентира министърът.

„ България работи за основаване на екосистема за киберсигурност и развиване на цялостна визия ”, уточни Росен Желязков. Страната ни ще бъде бъде хазаин на едно от най-значимите събития за Европа през 2020 година – Регионалният конгрес за киберсигурност, който удостоверява уговорката на Българи в построяването на устойчива кибернетична среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР