Най-малко 10 пътници на круизния кораб, който Япония постави под

...
Най-малко 10 пътници на круизния кораб, който Япония постави под
Коментари Харесай

Китайският вирус е на бреговете на Япония, Уолт Дисни с многомилионни загуби заради болестта

Най-малко 10 пасажери на круизния транспортен съд, който Япония сложи под карантина край крайбрежията си, са дали позитивна проба за новия ковид, съобщи японският здравен министър.
Японските управляващи стопираха кораба, на който има 3711 души, тъй като на борда му се оказа болен пътник от Хонконг, показва БГНЕС.
Министърът на опазването на здравето на Япония Като сподели пред кореспонденти, че са взети проби от над 200 души. " 10-те пасажери, чийто проби бяха позитивни, слязоха от плавателния съд и благодарение на бреговата защита бяха изпратени в лечебни заведения ", добави той.
Повече от 20 страни потвърдиха случаи на вируса, който е умъртвил над 500 души и е заразил над 24 000 в континентален Китай.
Междувременно една от най-големите компании в развлекателния бизнес в световен мащаб - Walt Disney (Уолт Дисни), разгласи, че понася загуби от 175 милиона $ поради закриването на парковете " Дисниленд " в Шанхай и Хонконг. Двата тематични атракциона затвориха в края на януари поради избухналата зараза, породена от новия китайски вирус.
" Сегашното затваряне на парковете става в тримесечието, когато нормално имаме нараснала посещаемост и претовареност поради празнуването на Китайската нова година ", сподели Кристин Маккарти пред CNBC.
Според нея точните загуби на компанията ще зависят от това какъв брой дълго парковете ще останат затворени и какъв брой бързо могат да възобновят естествената си работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР