Най-малко 10 души са убити при ударите, които Израел нанесе

...
Най-малко 10 души са убити при ударите, които Израел нанесе
Коментари Харесай

Израел удари с ракети Сирия – 10 души загинаха

Най-малко 10 души са убити при ударите, които Израел нанесе тази нощ по позиции на сирийската войска. Сред убитите има трима сирийски военни и 7 военни на съдружниците на Дамаск, които са непозната народност, оповестява сирийският Център за наблюдаване на правата на индивида.
Това беше втора сходна офанзива за по-малко от една седмица, добавя организацията.
"След като взе на прицел покрайнините на Дамаск, Израел възобнови експанзията си, като изстреля няколко ракети по източната част на провинция Кунейтра, при което бяха убити 3 сирийски военни и бяха ранени 7 сирийски военни ", съобщи източник от сирийските въоръжени сили по-рано през днешния ден.
Същевременно сирийският Център за наблюдаване на човешките права сподели, че не е в положение да посочи каква е националността на непознатите бойци. Те са починали при ракетен обстрел, ориентиран против позиции покрай Дамаск, където с изключение на сирийски военни има ирански сили и бойци на Хизбула.
От началото на спора в Сирия през 2011 година Израел извърши няколко удара против режима на Башар Асад, само че също и против съдружниците му - Иран и Хизбула. Новият удар идва в миг на ескалация на напрежението в Близкия изток сред Иран и Съединени американски щати.
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели през днешния ден, че е наредил ударите да бъдат нанесени след изстрелване на сирийски ракети и снаряди по територията на Израел.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР