Най-малко 10 души са убити при ударите, които Израел нанесе

...
Най-малко 10 души са убити при ударите, които Израел нанесе
Коментари Харесай

Израел удари с ракети Сирия – 10 души загинаха

Най-малко 10 души са убити при ударите, които Израел нанесе тази нощ по позиции на сирийската войска. Сред убитите има трима сирийски военни и 7 военни на съдружниците на Дамаск, които са непозната народност, оповестява сирийският Център за наблюдаване на правата на индивида, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Блиц.

``
реклама
 
Това беше втора сходна офанзива за по-малко от една седмица, добавя организацията.
 
" След като взе на прицел покрайнините на Дамаск, Израел възобнови експанзията си, като изстреля няколко ракети по източната част на провинция Кунейтра, при което бяха убити 3 сирийски военни и бяха ранени 7 сирийски военни ", съобщи източник от сирийските въоръжени сили по-рано през днешния ден.
 
Същевременно сирийският Център за наблюдаване на човешките права сподели, че не е в положение да посочи каква е националността на непознатите бойци. Те са починали при ракетен обстрел, ориентиран против позиции покрай Дамаск, където с изключение на сирийски военни има ирански сили и бойци на Хизбула.
 
От началото на спора в Сирия през 2011 година Израел извърши няколко удара против режима на Башар Асад, само че също и против съдружниците му - Иран и Хизбула. Новият удар идва в миг на ескалация на напрежението в Близкия изток сред Иран и Съединени американски щати.
 
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели през днешния ден, че е наредил ударите да бъдат нанесени след изстрелване на сирийски ракети и снаряди по територията на Израел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР