Най-малко 10 души от пет държави са заразените с новия

...
Най-малко 10 души от пет държави са заразените с новия
Коментари Харесай

Хиляди са поставени под карантина на круизен кораб в Япония заради коронавируса

Най-малко 10 души от пет страни са инфектираните с новия ковид на борда на круизен транспортен съд на японското пристанище Йокохама, съобщи компанията оператор, представена от международните медии.

Потвърдени са диагнозите на трима японци, трима китайци, двама австралийци, един жител на Съединени американски щати и един - на Филипините.

Всички са настанени в японски лечебни заведения и съгласно медиците са в обикновено здравословно положение, само че останалите на борда на кораба ще би трябвало да прекарат там 2 седмици. На пасажерите е предложено да останат в каютите си. Персоналът им доставя храна и вода.

Японското здравно министерство заяви, че на кораба " Диамантената принцеса " има жители на над 50 страни, без да посочи кои са те, само че съгласно в. " Джапан таймс " са на възраст сред 50 и 80 година Броят на инфектираните може да се усили - едвам няколкостотин са хората, на които са направени проби пасажерите - на борда са общо 3700 души.

По последни данни инфектираните с новия вирус в Китай към този момент са над 24 300 души, умряли са 492-ма китайци, а 896 са оздравели. Заболяването е намерено в още 24 страни.

Още по-сериозни ограничения в Хонконг

Корабът с 2666 пасажери и 1045 души екипаж е отплавал от Йокохама на 20 януари и се е върнал на 3 февруари. Сред пасажерите е имало китайски жител, у който е бил открит коронавирусът. Той е слязъл на 25 януари в Хонконг. По разпореждане на японските управляващи корабът сега е пуснал котва покрай Йокохама.

Междувременно полуавтономният Хонконг, чийто началник Кари Лам съобщи, че всички влизащи от континентален Китай ще би трябвало да прекарат 14 дни под карантина. Мярката влиза в действие от събота. Ще бъдат затворени два терминала за круизни кораби, измежду тях един, където към този момент има транспортен съд под карантина.

Хонконг към този момент прекъсна част от сухоземните транспортни връзки с Китай. Днес обаче бе оповестена една от най-драстичните стъпки - управлението на водещия хонконгски авиопревозвач " Катай пасифик еъруейз " (Cathay Pacific Airways) е поискало от всичките си 27 хиляди чиновници да си вземат три седмици неплатен отпуск на фона на внезапното утежняване на бизнеса и анулацията на полети поради епидемията от ковид в Китай.

Във видеообръщение, представено от в. " Саут Чайна морнинг пост " и Българска телеграфна агенция, основният изпълнителен шеф Огъстъс Тан прикани всички да окажат подпомагане - от чиновниците до висшите фрагменти на компанията, и дефинира актуалната обстановка като доста сериозна. Заради ковид " Катай пасифик еъруейз " бе принудена да анулира за неопределен срок десетки полети в редица градове в континентален Китай.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (77)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР