Най-малко 10 души бяха премазани, а 85 бяха ранени на

...
Най-малко 10 души бяха премазани, а 85 бяха ранени на
Коментари Харесай

Най-малко 10 убити и 85 ранени на предизборен митинг в Мозамбик

Най-малко 10 души бяха премазани, а 85 бяха ранени на стадиона в Нампула в северната част на Мозамбик по време на протест от предизборната акция на президента Филипе Нюси, заяви Оуест-Франс. Между десетте убити 6 са дами и 4 са мъже, а 85 други са ранени, заяви осведомителна организация Оуест-Франс, базирайки се на изказване на ръководещата партия на Нюси, Фронт за избавление на Мозамбик (FRELIMO), написа Булнюз.

``
реклама

Съобщава се, че смъртоносният случай е станал малко преди края на митинга, когато хората се втурнали към изходите на препълнения стадион. Трагичният случай се случва преди общите избори в африканската страна, които са планувани за 15 октомври. Нюси и неговата партия FRELIMO, която ръководи Мозамбик повече от 40 години, ще се изправят против съпротива, сред които дясната партия Национална опозиция на Мозамбик (RENAMO). Те се бориха против държавното управление шест години, преди да реализират мирна договорка и да станат легална опозиционна партия през август.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР