Най-малко 1.7 милиона души изпълниха улиците на Хонконг днес по

...
Най-малко 1.7 милиона души изпълниха улиците на Хонконг днес по
Коментари Харесай

Над милион и половина души на митинг в Хонконг

Най-малко 1.7 милиона души извършиха улиците на Хонконг през днешния ден по време на следващия антиправителствен митинг.

Данните бяха обявени от Джими Шам, представител на стачкуващите от продемократичното придвижване " Граждански фронт за правата на индивида " , представен от ТАСС. Той обаче направи ангажимента, че е допустимо стачкуващите да са доста повече, защото към момента преброяванията не престават поради всеобщите скупчвания от залива Каусуей до бизнес центъра на Хонконг.

Първоначално уредниците на митинга чакаха минимум 300 хиляди участници в проявата. Органите на реда към момента не са популяризирали своите данни за броя на участниците, доста от които към този момент започнаха да се разотиват, защото уредниците оповестиха, че днешният протестен протест е завършил.

Само обособени групи протестиращи не престават да стоят в региона на Адмиралтейството , където са съсредоточени главните държавни здания, само че полицията се въздържа от силово разпръскването на тълпите, прецизират кореспондентите от ТАСС.

Припомняме, че това е следващата, единадесета седмица от всеобщите митинги в Хонконг, предизвикани от препоръчани ремонти в Закона за екстрадиция . Ако те бъдат признати, Хонконг ще бъде задължен да предава на управляващите в Китай, Тайван и Макао свои жители, подозирани в закононарушения. Противниците на мярката считат, че това ще са почтени хора с едно само нарушение, че подлагат на критика управляващите в трите страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР