Най-малко 1,3 милион деца и младежи са официално задържани всяка

...
Най-малко 1,3 милион деца и младежи са официално задържани всяка
Коментари Харесай

Над 1,3 милион деца и младежи са задържани по света според доклад на ООН

Най-малко 1,3 милион деца и младежи са публично арестувани всяка година по света, демонстрират данни на Организация на обединените нации, представени от ДПА.

``
реклама

Около 410 000 души под 18-годишна възраст са пращани в пандиза всяка година, демонстрира отчет на специалисти от Организация на обединените нации.

Злоупотребите, насилието и небрежността са необятно публикувани в доста центрове за задържане. Освен това има липса на слънчева светлина, усамотение, подобаващи здравни грижи и просветителни благоприятни условия, открива отчетът.

Експертите акцентират, че посоченият брой е много сдържан.

" Вредата за децата е голяма. Във враждебната конюнктура на пандиза техните мозъци се насочват към оцеляването. Всичко други е блокирано, в това число физическо, интелектуално и прочувствено развиване ", споделя психологът Тереза Нгиги от немската неправителствена организация " Ес О Ес Детски селища ".

Според отчета 330 000 младежи са в ареста по света всяка година по отношение на миграцията, а сред 430 000 и 680 000 деца и младежи са арестувани в домове или сходни места.

" Много от тези домове действат като военни институции, в които децата са тренирани като бойци. Тук към този момент не става дума за дисциплинираност, а за наказване. Няма правила, няма инспекции, децата нямат обич, нямат думата ", споделя Нгиги.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР