Най-малкият от четиримата синове на лидера на организацията Ислямска държава

...
Най-малкият от четиримата синове на лидера на организацията Ислямска държава
Коментари Харесай

Руски военни ликвидираха най-малкия син на лидера на Ислямска държава

Най-малкият от четиримата синове на водача на организацията Ислямска страна Абу Бакр ал Багдади е бил премахнат при въздушен удар на съветските военно-космически сили в Сирия, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия "Ал Арабия ".

Според представител на иракската проправителствена милиция Ал Хашд аш Шааби ударът е бил нанесен от съветските сили в Сирия на 22 септември. Повече детайлности за нападението не се оповестяват. Засега няма удостоверение от съветска страна. Не се оповестява и името на убития наследник на Ал Багдади. ТАСС напомня, че водачът на ИД е имал четирима синове. В началото на юли иракското разузнаване сподели, че в Сирия е бил премахнат най-големият от тях - Худайфа ал Бадри.

Все още не е известно къде се намира самият Ал Багдади. На няколко пъти той бе обявяван за мъртъв. Според редица близкоизточни издания Ал Багдади наскоро е изгубил контрола над ИД. Според някои версии Ал Багдади пък страдал от тежка форма на рак, съгласно друга версия той бил прикрепен на легло вследствие на получени тежки рани.

За последно 46-годишният Ал Багдади се появи на обществено място през юли 2014 година, когато в Мосул бе провъзгласен по този начин нареченият халифат на ИД в Близкия изток. Според източници от американското разузнаване Ал Багдади не употребява мобилен телефон. Той не остава и на едно място повече от 72 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР