Най-малките възпитаници получават целодневно образование и развиват своите таланти СУ

...
Най-малките възпитаници получават целодневно образование и развиват своите таланти СУ
Коментари Харесай

Избрахте ли училището, в което да завършите средното си образование? Ето какво предлага бургаското „Петко Росен“

Най-малките ученици получават целодневно обучение и развиват своите гении

СУ „ Петко Росен “ е динамично разрастваща се просветителна институция, която се отличава с обичаи в образованието в другите сфери на науката и в същото време предлага реформаторски решения при кариерното насочване на кандидат-гимназистите в региона на коафьорството и интериорния дизайн.

Училището разполага със модерна материално-техническа база, която непрестанно  се модернизира. Това е причина както за реализиране на първокласен образователно-възпитателен развой, по този начин и за провеждането на многообразни извънкласни действия. Работата по няколко национални стратегии, разрешава на най-малките ученици да получават целодневно обучение и да развиват своите гении. Децата ще могат да избират занимания по ползи в 6 тематични посоки: просвета, изкуства, спорт, занимателни игри, просветителни игри и осведомителни технологии.

По Национална стратегия „ Роден език и просвета зад граница “, Модул 3 „ Партньорства “ за обмяна на положителни просветителни практики на 29.06.2023 година,  почетни посетители в СУ „ Петко Росен “ бяха представители на ОУ „ Христо Ботев “, Димитровград, Република Сърбия.

Училището се включи интензивно и в националната стратегия на Министерството на образованието „ Бизнесът преподава “. Благодарение на нея учениците и учителите се срещнаха онлайн с бъдещето на просветителните и индустриалните технологии.
  Децата ще могат да избират занимания по ползи в 6 тематични посоки: просвета, изкуства, спорт, занимателни игри, просветителни игри и осведомителни технологии
СУ „ Петко Росен “ е новаторско и Ви предлага:

общообразователна и професионална подготовка на модерно ниво

екип от висококвалифицирани преподаватели

компютърно образование

работа по европейски планове

STEM център

обезпечено здравно обслужване

извънкласни действия

спортни отбори-футбол, волейбол, баскетбол.

Материална база:

компютърни зали, богата учебна библиотека, спортни площадки, открита фитнес зона, училищен стол, тренинг зала, кабинет по „ Готварство “, кабинет по история със лична музейна колекция.

СУ „ Петко Росен “ – Бургас афишира банкет след приключен VІІ клас за новата образователна 2023/2024 година в две професионални паралелки – „ Интериорен дизайнер “ и  „ Организация и технология на фризьорските услуги “. След довеждане докрай на междинното си обучение учениците, учащи се в посочените паралелки, получават III степен на професионална подготовка.

СПЕЦИАЛНОСТ: „ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН “

С РАЗШИРЕНО ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖД ЕЗИК

КОД:2140106

ПРОФЕСИЯ: „ ДИЗАЙНЕР “

26 възпитаници

Балообразуващите предмети за специалността „ Интериорен дизайн “ са:

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА Х 2
МАТЕМАТИКА Х 2
ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ Х 1
ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО Х 1


Начин за формиране на бала:

 Удвоените оценки по БЕЛ и математика от националните изпити за външно  оценяване плюс оценката по осведомителни технологии и технологии и предприемачество.

Интериорен дизайнер е една от най-атрактивните и мечтани специалности сега. Тя разрешава на човек да разгърне гения и въображението си и да трансформира едно голо помещение в дома-мечта или в комфортен и комфортен офис. Това е специалност за младите и изобретателни хора, които имат артистично мислене и обичат новите технологии.

За втора образователна година в Бургас осмокласници ще имат опция да се образоват по специалността „ Интериорен дизайнер “.

По време на образованието си те ще имат опция действително да стартират своята дизайнерска специалност. Водещи компании от района към този момент са оповестили, че ще поддържат учебното заведение в това начинание и ще обезпечат на бъдещите интериорни дизайнери опцията да практикуват в действителна среда.

Срокът на образование е пет години. Специалността „ Интериорен дизайн " е с разширено проучване на непознат език, като включва и отлична подготовка в региона на компютърното планиране – AutoCAD, CorelDraw, Photоshop, 3D Studio max.

Училище „ Петко Росен “ приготвя и план за STEM кабинет, в който бъдещите интериорни дизайнери ще имат опция да се образоват в съвременна среда и да разполагат с последните технологии в компютърното планиране. Специалността ще даде опция на учениците по-късно да работят във компании, които се занимават с дизайнерско планиране и планиране на мебели.

Завършилите ще имат професионални пълномощия по:

интериорен дизайн;

компютърна графика;                         

Web-сайт проектиране;

дизайнерско проектиране;

планиране на рекламни материали;

Работата на интериорния дизайнер е обвързвана с огромен набор от умения, както механически и организационни, по този начин и информационни и презентационни. Все повече хора търсят услугите на такива експерти при проектирането и декорирането на жилища, публични здания, офиси и заведения.  Специална, неповторима конюнктура съчетана с добър усет, високо качество, безупречно осъществяване и най-важното функционалност - това са резултатите от работата на положителния интериорен дизайнер.

СПЕЦИАЛНОСТ: „ ОРГАНИЗАЦИЯ И ТЕХНОЛОГИЯ НА ФРИЗЬОРСКИТЕ УСЛУГИ “

КОД:8150102

ПРОФЕСИЯ: „ ФРИЗЬОР “

26 възпитаници

Балообразуващите предмети за специалността „ Организация и технология на фризьорските услуги “ са:

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА Х 2
МАТЕМАТИКА Х 2
ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО Х 1
ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО Х 1


Начин за формиране на бала:

 Удвоените оценки по БЕЛ и математика от националните изпити за външно  оценяване плюс оценката по изобразително изкуство и технологии и предприемачество.

Втората компетентност, която можете да избере в СУ „ Петко Росен “ е  „ Организация и технология на фризьорските услуги “ . Училището разполага с професионално оборудван фризьорски салон, в който учениците натрупат умения. След довеждане докрай на междинното обучение учениците ще имат задоволително опит и познания, с цел да работят като професионални фризьори и даже да стартират личен бизнес„

Паралелката по фризьорство на СУ „ Петко Росен “ от дълго време се е утвърдила и се радва на сериозен интерес от страна на бъдещите осмокласници.

Младите майстори-коафьори имат опция да учат занаята в съвременно оборудван кабинет и да употребяват едни от най-хубавите професионални артикули.

Ако търсите специалност, при която се съчетават  креативният метод и дизайнерският гений, специалност с бъдеще - Средно учебно заведение „ Петко Росен “-Бургас Ви очаква  след приключен VII клас!

За повечеу информация учениците и родителите могат да прегледат уеб страницата на училището 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР