Най-луксозните армагани от родопчани за свои и чужди са билката

...
Най-луксозните армагани от родопчани за свои и чужди са билката
Коментари Харесай

Родопската виагра завладява мрежата

Най-луксозните армагани от родопчани за свои и непознати са билката със популярност на родопска виагра - мурсалският чай и фамозният смилянски боб. Баби от селата постоянно ги изпращат като подарък за близки или пък по поръчка. Клиентите са най-вече от градовете. За да са сигурни, че няма да получат някое менте на боба, те избират да го поръчат от производители. Подобна е и обстановката с билката.

Находищата на чая са лимитирани край високопланинските села Мугла и Триград, той е предпазен и е в Червената книга. Хората обаче го гледат култивирано, изключително в Триград, откакто се прочу като " билка на дълголетието " и на " родопска виагра ". Според локалния уролог доктор Анатолий Аликовски, мурсалският чай е панацея, лекува от неплодородие до полова отпадналост. Докторът има брошура за билката, в която е събрал дългогодишно изследване на качествата <210> и резултата върху пациентите си от пиенето <210>.

Смилянският боб също е фамозен деликатес, който постоянно се изпраща по всички типове пощи към градовете и чужбина. В Смилян отглеждат три разновидности от едрия салатен боб и от дребния пъстър боб. Местните го продават за 8-10 лева килото. Родопската столица на едрия деликатесен боб резервира славната си марка " Смилянски боб ", с цел да се опази ненапълно от ментета. Смилянчани дълго недоволстваха, че се пробутва китайски фасул за смилянски боб. За да го опази, Смилян подвига всяка есен и мощна фасулева фиеста, на която идват хиляди туристи.

" Смилянският боб се търси, защото бобовите растения са равносилен заместител на протеините от скотски генезис, тъй като в тях няма холестерол. А и се отглежда по екологичен прийом с естествени торове и самобитна технология.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР