Най-лошото обаче отмина, казват от ръководството на FoxconnСъкращаването на поръчките

...
Най-лошото обаче отмина, казват от ръководството на FoxconnСъкращаването на поръчките
Коментари Харесай

Производителят на iPhone с близо 90% спад на печалбата

Най-лошото обаче отмина, споделят от управлението на Foxconn

Съкращаването на поръчките за iPhone аргументи на Foxconn най-големия тримесечен спад на облагата
(снимка: CC0 Public Domain)

Базираната в Тайван компания Foxconn, най-големият индустриален сътрудник на Apple и редица други огромни международни марки, разгласи спад на чистата облага с 89% до 2,1 милиарда тайвански $ (70 милиона долара) през първото тримесечие на годината.

За компанията, която дължи повече от половината си доходи на производството на смарт телефони iPhone и друга електроника за Apple, това е най-големият спад на чистата тримесечна облага в цялата й история, заяви Блумбърг, базирайки се на върховен управител на Foxconn.

Постъпленията на Foxconn за интервала януари-март са намалели с съвсем 12% и възлизат на 929,7 милиарда тайвански $ (приблизително 30 милиарда долара). Това се дължи напълно на пандемията от ковид, която принуди Foxconn да спре индустриалните си линии, заради спад в световното търсене на смарт телефони.

Пандемията към този момент е коствала на Foxconn най-малко 10 милиарда тайвански $ (приблизително 334 милиона долара), само че част от тези загуби ще бъдат обезщетени от китайското държавно управление. Най-лошият интервал за компанията към този момент е отминал, само че несигурността на световния пазар за смарт телефони затруднява правенето на надеждни прогнози за идващото тримесечие.
още по тематиката
Foxconn чака спадът на приходите през второто тримесечие на 2020 година да не надвиши едноцифрен %, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Но въпреки всичко за компанията това ще бъде трето подред тримесечие със спад на приходите.

Пандемията COVID-19 и карантинните ограничения, подхванати по отношение на нея в международен мащаб, доведоха до внезапен спад в търсенето на електроника. Много сътрудници на Apple трябваше да спрат производството си, откакто компанията затвори всичките си 42 магазина в Китай. По-късно Apple стартира да затваря магазини и в други страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР