Най-лошото на COVID-19 е, че усложненията са най-различни и индивидуални.

...
Най-лошото на COVID-19 е, че усложненията са най-различни и индивидуални.
Коментари Харесай

Проф. Начев: Най-лошото на COVID-19 е, че усложненията са различни и индивидуални |

Най-лошото на COVID-19 е, че затрудненията са най-различни и самостоятелни. Те траят друго време, даже една година след боледуването и това е реалност. От една година върви основаване на отделения за постковид лекуване.

Това изясни шефът на болница " Света Екатерина "  проф. Генчо Начев пред Нова ТВ. 

По думите му това, че инфектираните са под 2000 не е съображение за оптимизъм. " Може би сме постигнали плато, само че никога не би трябвало да има разпределяне и да мислим, че всичко е зад тила ни ", добави той. 

Според проф. Начев би трябвало да сме по-радикални в ограниченията. " Те би трябвало с да са по-троги, а и да се съблюдават, да има надзор им и налагането на наказания. Когато е подложен на карта животът на хората, изключително в страна като България, да неглижираш гибелта на толкоз доста хора... Починали са над 25 хиляди души за година и половина ", добави той и разяснява, че в именото на свободата на на словото да застрашаваш живота на хората не е вярно.

" На фона на рестриктивните мерки, които се вземат в Европа, това, което се подхваща като ограничения у нас е вярно, само че незадоволително ", счита той. 

Проф. Начев е безапелационен, че профилактичният обзор след преболедуване е наложителен: " Трябва да се направи надзорен обзор, даже и без признаци ".

По думите му апелите, които се чуват по медиите за отпадане на ограниченията и завръщането към естествения метод на живот, какъвто е бил преди, би трябвало да бъдат инкриминирани. " Ние не можем да се завърнем към остарелия си метод на живот. Тогава нямаше вирус. Такива изявления са свързани със опасност за националната сигурност ", счита шефът на болница " Света Екатерина ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР