„Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно

...
„Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно
Коментари Харесай

Антон Кутев: Очаквам правителство още с първия мандат на ИТН

„ Най-лошият вид за страната е да не бъде образувано постоянно държавно управление. Аз обаче съм оптимист и считам, че такова ще има още с първия връчен мандат на „ Има подобен народ”. Това би било най-хубавата алтернатива за България”. Това съобщи представителят на служебното държавно управление Антон Кутев по Нова ТВ.

Той добави, че цялото служебно държавно управление мощно се надява България да има работещ кабинет.

„ Не мога да кажа дали в него ще има министри от служебния кабинет. Това е решение на партията, която води. Трябва обаче да има последователност и някои неща би трябвало да продължат”, сподели Кутев.

По отношение на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, Кутев съобщи, че към този миг всичко при него е наред: „ Има продадени компании, само че това не води до негова вина”.

Ръководството на АПИ

„ Не мога да знам какво тъкмо се случи там. Вчера бях в районното министерство и видях, че имаше една в действителност нелепа заповед на шефа на АПИ, с която той стопира поправки, които не би трябвало да бъдат прекъснати. Това е проблем за всяко управление на АПИ. Предишното държавно управление е оставило контракти за милиарди, без да имат финансово застраховане. В същото време са разплатени други милиарди на компании, които нищо не могат да създадат, тъй като нямат подготвеност. АПИ се намира в доста тежка обстановка вследствие на безусловно безобразното му ръководство до този момент”, изясни Кутев.

Казусът " Пирогов "

„ Щом имаме рецесия, значи има неточност. Няма по какъв начин някой да не направи неточност. Имаше такава в връзката. На хората трябваше да бъде обяснено, какво се случва. Ние освободихме Балтов и едвам по-късно обяснихме за какво. Аз обаче считам, че основанията са задоволително ясни. Ревизията от НЗОК демонстрира, че там има корист със средства. Друг е въпросът дали това не е систематичен проблем и в други лечебни заведения. Нямам подозрение, че освобождението на проф. Балтов беше вярно. Важно е обаче да изправим системите неточности, с цел да не се окаже идващият шеф в същата ситуация”, сподели представителят на служебното държавно управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР