Най-лошият сценарий за авиацията след Брекзит бе избегнат благодарение на

...
Най-лошият сценарий за авиацията след Брекзит бе избегнат благодарение на
Коментари Харесай

Какво ще стане с въздушния транспорт след Брекзит?

Най-лошият сюжет за авиацията след Брекзит бе избегнат с помощта на проектите за изключителни обстановки в Лондон и Брюксел. След като Англия напусне Европейски Съюз обаче, нищо няма да е същото, изключително в случай че контрактуваната сред тях договорка не бъде утвърдена от английските депутати. "Политико " обобщава какво може да се случи с полетите сред Англия и Европейски Съюз след деня на Брекзит – 29 март.
Ще мога ли да ангажирам билет сред Европейски Съюз и Англия след 30 март?
Да (вероятно).
Най-добрият сюжет за пасажерите е в случай че съглашението за излизане от Европейски Съюз бъде утвърдено от английския парламент на 14 януари. Ако това се случи, въздушните транспортни услуги сред Европейски Съюз и Обединеното кралство ще останат същите най-малко до края на 2020 година (а евентуално и по-дълго), като през този интервал договарящите се надяват да договорят непрекъснато съглашение за въздушния превоз.
Вълненията в английския парламент обаче са знак, че договорката може да не бъде утвърдена, което основава заплаха Англия да напусне съюза без съглашение. През декември Европейската комисия предложи серия от изключителни проекти за този сюжет, които, в случай че бъдат утвърдени от 27-те останали страни членки, ще разрешат директните полети сред Европейски Съюз и Англия за интервал от 12 месеца след 30 март. Така че, да, даже и при положение на Брекзит без договорка ще можете (след утвърждение на проектите на Комисията от страните членки и от Европейския парламент) да летите сред Европейски Съюз и Англия и назад.
Ще остане ли въздушният превоз същият?
Не.
Комисията упорства, че това е единствено основата на съглашение и като се изключи че е по-малко от това, което Англия към този момент има, то е единствено краткотрайно. Британските авиолинии ще изгубят правото си да правят вътрешноевропейски полети. Те също така ще изгубят правото да обслужват полети от Англия до Европейски Съюз и от там до друга дестинация – да вземем за пример Лондон-Мадрид-Буенос Айрес.
Авиокомпаниите ще могат да продължат да оперират по маршрутите, които към този момент съществуват, само че няма да могат да откриват нови.
Операторите също така не могат да прибавят нови полети към съществуващи направления, да вземем за пример в случай че има два дневни полета до Рига от "Гетуик ", не може да се добави трети.
"Това ограничение на развиването на въздушната съгласуваност от сюжета без договорка е подробност, който има значение. Ако той се приложи и от Англия за авиолиниите на ЕС-27, ще докара до загубата на 140 хиляди нови полети и съвсем 20 милиона пасажери на британско-европейския пазар ", разяснява Оливие Янковец, общоприет шеф на ACI Europe.
Трябва ли пасажерите от Съединени американски щати или други страни да се тревожат от Брекзит?
Да.
Около половината от всички пътуващи до Англия от Съединени американски щати не престават към други страни от Европейски Съюз, което значи, че американците могат да срещнат съществени усложнения и американските превозвачи могат да изгубят огромна част от бизнеса си.
Ще се нуждаят ли британците от визи, с цел да пътуват до Европейски Съюз и противоположното?
Не.
Комисията реши да даде безвизов статут на британците, което ще им разреши да остават в Европейски Съюз за интервал до 90 дни. Това значи, че английските жители ще могат да отидат на отмора или да посетят приятелите и фамилиите си на континента, само че може да би трябвало да аплайват за визи, в случай че имат намерение да останат по-дълго от три месеца. Британците също така ще би трябвало да заплащат такса от 7 евро съгласно новата Европейска осведомителна система за позволение за пътешестване.
Европейските жители може също да не се нуждаят от визи, с цел да посетят Англия за къс интервал от време, само че английското държавно управление предложи нов имиграционен проект, който ще ги сложи в същата категория като останалата част от света, що се отнася до кандидатстването за работа или имиграцията. Планът по всяка възможност няма да влезе в действие преди 2025 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР