Най-лошият сценарий между Украйна и Русия може да се случи

...
Най-лошият сценарий между Украйна и Русия може да се случи
Коментари Харесай

Най-лошият сценарий с Украйна и Русия може да се случи още следващата седмица, предупреди Великобритания |

" Най-лошият сюжет " сред Украйна и Русия може да се случи " още идната седмица ", предизвести английският външен министър Лиз Тръс по време на провеждащата се през днешния ден в Мюнхен интернационална конференция по сигурността.

Тръс разяснява още, че Русия не подхожда съществено във връзка с търсенето на дипломатическо решение.

" Това е един от най-опасните моменти за европейската сигурност от ранните години на 20-и век насам. И ние би трябвало да покажем невиждано единение. Много хора биха искали да мислят с вяра за обстановката, само че аз мисля, че би трябвало да се подготвим за най-лошия сюжет, а този най-лош сюжет може да се случи още идната седмица ", съобщи министърът.

По думите на Тръс нейната страна ще бъде в единение с сътрудниците си, с цел да поддържа Украйна.

Тя акцентира, че Обединеното кралство е " твърдо решено да наложи сериозни цена на Русия при положение на инвазия, в това число строги наказания ".

" Ще спрем опцията на олигарсите да трансферират парите си в интернационален проект. Ще им попречим да пътуват и ще затрудним достъпа на съветски компании до нашите финансови пазари. И също по този начин ще създадем по-труден достъпа на Русия до пазарите на държавен дълг ", сподели тя.

Подобна прогноза изрече и американският министър на защитата Лойд Остин. Според него съветският президент може да реши да нападне " в къс период ", а увеличеното съветско военно наличие по границата с Украйна надали е " блъф ". В изявление за ABC News той проучва, че инфраструктурата на съветските сили по границата е като за " осъществяване на сполучлива инвазия ".

Русия, от своя страна, отхвърля, че възнамерява нахлуване в Украйна и даже, че е завършила с ученията по границата и изтегля военните си. Украйна и някои западни страни обаче разясниха, че тази информация не се удостоверява.

В същото време Държавната дума разгласи, че ще разиска на идващото си пленарно съвещание на 22 февруари утежняването на ситуацията в Донбас и реакцията на Запада. Според ръководителя на Думата Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС и Българска телеграфна агенция, към този момент цяло денонощие Киев обстрелва двете " национални републики " в Източна Украйна - Донецка (ДНР) и Луганска (ЛНР). " Хиляди бежанци, дами с деца бягат от войната ", сподели той и означи, че никой от участниците в Мюнхенската конференция по сигурността не е изразил угриженост по този въпрос.

Володин съобщи още, че Западът заплашва със наказания Русия, в случай че тя " се изправи в отбрана на своите жители и съотечественици в ДНР и ЛНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР