Най-логично е президентът да даде третия мандат на ДПС. Това

...
Най-логично е президентът да даде третия мандат на ДПС. Това
Коментари Харесай

И ДПС даде заявка да получи третия мандат

Най-логично е президентът да даде третия мандат на Движение за права и свободи. Това съобщи пред БНР депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Към този миг никой не загатва Движение за права и свободи като вероятен мандатоносител. Не считам, че президентът би трябвало да подчинява конституционните си държавнически отговорности на персонални връзки. Не считам, че той има някакво персонално отношение към Движение за права и свободи, нито пък Движение за права и свободи към него. Ако сме имали разногласия, те са били кардинални, разясни националният представител.
 Демократична България подготвени да носят отговорност за ръководство, само че не каквото и да е
Демократична България подготвени да носят отговорност за ръководство, само че не каквото и да е

Иванов желае президентът още веднъж да организира съвещания преди третия мандат

По думите му Движение за права и свободи е партията, която има най-ярко изразена евроатлантическа ориентировка. Според него Неспоменаването на третата партия като възможен притежател на мандата е тежък опит за стигматизиране на Движение за права и свободи, жесток опит и всички мълчат по тази тематика. Цонев уточни, че Движение за права и свободи не изгаря от предпочитание да получи мандата и не ламти за власт, само че е афектиран от обстоятелството, че името на партията не се дискутира.

Депутатът съобщи, че Движение за права и свободи е най-подготвената партия да осъществя подобен мандат . Страната има потребност от кабинет с програмни цели, акцентира той.

Ако получим третия мандат, бихме предложили програмно-експертен кабинет с ясна отговорност на силите, които го поддържат, безапелационен бе депутатът от Движение за права и свободи. Той уточни основните цели ще бъдат Шенген и еврозоната. По думите му подобен кабинет ще има и задачата да направи качествена правосъдна промяна.
 ГЕРБ склонни на диалог и с Нинова за третия мандат?
ГЕРБ склонни на диалог и с Нинова за третия мандат?

Въпреки че има решение на Конгреса на ГЕРБ - да не се влиза в коалиция с Българска социалистическа партия

Цонев уточни, че Движение за права и свободи ще взе участие в диалозите за сформиране на държавно управление, даже и да не получи третия мандат . Искаме възобновяване на разговора. Няма да откажем разговор на никой. Имаме едно изискване - да не ни слагат диалозите под изискване, разясни той.

Според него третият мандат е съдбоносен за това дали вървим към нови избори. Демокрацията е избори. Ние в никакъв случай не сме се страхували от избори и в никакъв случай не сме считали, че изборите са нещо неприятно. Изборите са излаз, само че в случай че може да се откри по-добър излаз, би било по-добре. По-добрият излаз е да създадем някакъв вид ръководство, което да стартира да взема решение рецесиите. За нас решаването на всички рецесии стартира първо с решаването на политическата рецесия, сподели още Цонев.

Ако в този момент се направи кабинет, евентуално той ще има краткотраен темперамент и няма да може взема решение стратегически въпроси, посочи той.
 Третият мандат още веднъж отива в Българска социалистическа партия
Третият мандат още веднъж отива в Българска социалистическа партия

Дали левицата и Политическа партия ще сближат позиции?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР