Най-лесното е да кажеш „Подведен“ – така премиерът Бойко Борисов

...
Най-лесното е да кажеш „Подведен“ – така премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов към Мавродиев: Най-лесно е да кажеш „Подведен“, аз нямаше да пусна кредита

Най-лесното е да кажеш „ Подведен “ – по този начин министър председателят Бойко Борисов задочно отговори на освободения от него шеф на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев. Ексшефът на ББР се раздели с поста си поради скандал към заем за 75 млн. лева, провиснал на компания с минимална активност, която е обвързвана с колектори. Вчера в студиото на „ Лице в лице “ Мавродиев съобщи, че министър-председателят е бил измамен.

„ Първата стратегия на ГЕРБ той я писа. Да нямаш усета, да нямаш чувството, да нямаш не нюх… да имаш схващане, че когато ние приказваме по какъв начин всяка една фирмичка, магазинче, самоосигуряващите се актьори и създатели да спасим… и внезапно даваш 75 млн. заем. Обади ми се и ми кажи „ Чиста е договорката “! Това е ББР, тя работи по разпоредбите на всички останали банки, само че за народа е „ държавната банка “, съобщи Борисов.
Стоян Мавродиев за поисканата му оставка: Премиерът е бил съществено измамен По думите му това е персонална вендета от страна на Иво Прокопиев
Той беше безапелационен, че не би пуснал подобен заем в обстановката на рецесия: „ Пазиш парите, може да не ни стигнат. Изпадали сме в обстановка пенсията да е 3 $, знаем какво е “.

Според него в такава обстановка „ не е красиво, не е вярно “ банката да дава толкоз огромен заем в подобен миг.

„ Като видях Дончев по какъв начин неловко се почувства от въпроса (за заема, провиснал от ББР), още вечерта я свърших таз работа “, съобщи министър председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР