Най-лесно е да затворим държавата, трудното е да се научим

...
Най-лесно е да затворим държавата, трудното е да се научим
Коментари Харесай

Борисов: Истинската криза ще настане догодина

Най-лесно е да затворим страната, сложното е да се научим да живеем и да работим с вируса измежду нас, разяснява министър председателят Бойко Борисов в начолото на държавното съвещание в сряда. Той за следващ път се разгласи срещу стягане на противоепидемичните ограничения поради икономическите последствия от това, макар че преди ден здравният министър и основният държавен здравен контрольор позволиха, че при над 200 новозаразени за денонощие част от рестриктивните ограничения ще бъдат върнати като първо ще затворят нощните заведения и ще забранят публиката на спортни събития и всеобщите сбирки на закрито.

Премиерът обаче прикани хората към дисциплинираност и готовност и предизвести, че същинската рецесия следва.

“Актуализираните проекти за приходите вървят с положителни темпове и в това време същинската рецесия ще настане следващата година. Края на тази, началото на другата. Световните стопански системи по никакъв метод не се възвръщат. Нищо не подсказва, че сме преодолели рецесията и от здравна позиция, и от финансово-икономическа “, съобщи министър председателят.

Той се обърна и към министрите с апел да изясняват, че финансовата и обществената система няма да устоят, в случай че още веднъж всичко затвори: “Всички министри в секторите, за които отговаряте, обяснявайте, че най-лесно е да се затваря, сложното е да се научим да живеем с вируса, само че да не стопираме да работим. Няма да устоят системите – финансови, обществени, в случай че месеци наред се върви с 60 на 40, 80 на 20 и няма доходи, тогава държавността ще се разпадне, когато не останат пари за пенсии и заплати за главните браншове “.

Той съобщи, че демокрацията не е единствено права, а и отговорност и прикани хората да съблюдават ограниченията, с цел да не се постанова затваряне на градове и издаване на нови заповеди от здравния министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР